6 z najgorszych produktów dla serca

6 z najgorszych produktów dla sercaLiczba osób z rozpoznaniem chorób sercowo-naczyniowych wzrasta z każdym rokiem. Istnieje wiele przyczyn tego, z niezdrowej diety jest jednym z najważniejszych czynników. Niektóre produkty, którzy regularnie jedzą pokarm może spowodować poważne uszkodzenia serca i naczyń krwionośnych.

1. Cukru-Słodzone Napoje

Napoje i pokarmy nie są największymi źródłami cukru dla wielu amerykanów.[1] rząd w wiadomościach podkreśla się, że ponad 45% kobiet i 54% mężczyzn i 60% dzieci jadły, co najmniej jeden kawałek cukru-słodzone napoje lub sody dziennie w latach 2011-2014. Rzecz w tym, że wszystkie te napoje (napoje energetyczne i napoje gazowane) pakiety z dodatkiem cukru i pustych kalorii. W ten sposób 12 uncji napoju zawiera około 10 łyżeczek cukru na porcję, podczas gdy zaleca się nie więcej niż 9 łyżeczek dziennie dla mężczyzn i 6 kobiet, aby zapobiec otyłości, która jest czynnikiem ryzyka chorób serca. Najnowsze badania pokazują, że istnieje związek między подслащенными napojami i zwiększonym ryzykiem demencji i udaru mózgu[2], a nawet dietetyczną colę, jak się uważa, jest związana ze zwiększonym ryzykiem zdarzeń sercowo-naczyniowych.

Co robić: jeśli lubisz napoje gazowane, to spróbuj wymieszać wodę z pomarańczy lub sok z limonki. Można również pić niesłodzone czarnej lub zielonej herbaty, aby uzyskać przeciwutleniacze i zaspokoić swoje pragnienie.

2. Mięso Przetworzone

Wielu z nas myśli, że stary, dobry kanapka z szynką-to bardzo zdrowy wybór, ale okazuje się, że to nie jest tak zdrowe, w końcu. Przetworów mięsnych, takich jak boczek, szynka, salami, kiełbasy, wędzonki (nawet chudych) i hot-dogi są bardzo wysokiej zawartości soli i konserwantów, na przykład, azotyny i azotany – około 50% więcej azotanów i 400% więcej sodu na gram niż w непереработанного mięsa – co sprawia, że im wielkie nie-nie ma dla serca. Najnowsze badania pokazują, że 50 g codzienna porcja mięsa przetworzonego wiąże się z 19% wyższe ryzyko zachorowania na cukrzycę, a 42% wyższe ryzyko wieńcowa kierowa choroba, podczas gdy bez leczenia spożycie mięsa nie jest związana z tym ryzykiem.

Co robić: aby korzystać z kanapki, исполосованный resztkami mięsa przygotowywać sami (np. pieczonego kurczaka) zamiast kiełbasy.

3. Biały chleb i Pizza3. Biały chleb i Pizza

Produkty, takie jak pizza, biały ryż i białe pieczywo bogate w węglowodany, które są szybko trawione i mają wysoki indeks glikemiczny (GI), które powodują wzrost poziomu cukru we krwi. Włoskie badania wykazały, że ci, którzy stosują wiele wyższy KI produktów, w ogóle, zwiększa ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Jednak naukowcy mówią, że to dotyczy tylko kobiet, a nie mężczyzn, być może, jest to związane z różnice w metabolizmie glukozy i lipoprotein.

Co robić: Nawet pełnoziarniste alternatyw o niskim indeksie glikemicznym, takie jak pełnoziarnisty chleb i dziki lub brązowy ryż dobre i zdrowe zamienniki dla wysoki IG węglowodanów.

4. Konserw Zupy

Podczas gdy pyszne zupy może być dobrym sposobem, aby uzyskać kilka kalorii i ograniczyć swój głód, nie wszystkie zupy są tak samo zdrowe, jak można by pomyśleć; w rzeczywistości, niektóre z puszki zupy mogą być szkodliwe dla serca. W puszkach zupy mają wysoką gęstość sodu wśród wszystkich pakowanych produktów spożywczych,[6], co oznacza, że są one bardzo szkodliwe dla zdrowia i należy szczególnie unikać ludzi z wysokim ciśnieniem krwi, cukrzycą lub przewlekłą chorobą nerek. Zwykły zupy pomidorowej campbell ‘ s zawiera około 400 mg sodu na dawkę, podczas gdy jest zalecane przez american heart Association, aby spożywać mniej niż 140 mg sodu na dawkę.[7] zmniejszenie spożycia sodu może zmniejszyć ryzyko wieńcowych chorób serca, a także ryzyko udaru mózgu.

Jeszcze jeden problem z puszki zupy jest to, że jego plastikowe nakładki zawiera toksynę pod nazwą bpa (Bisfenol A), który może dostać się do jedzenia. Uważa się, że wpływ BISFENOLU jest związana ze zwiększonym ryzykiem choroby sercowo-naczyniowe.[9][10]

Co robić: najlepsza zupa-to domowy zupa, bo można kontrolować ilość soli można dodać. Jednak, jeśli nie masz wystarczająco dużo czasu i zrób-to-sam projekt gotowanie-to nie jest opcja, to poszukaj z niską zawartością sodu zupy w opakowaniach Tetra Pak.

5. Margaryna

Kiedyś uważano, że margaryna jest bardziej zdrowy wybór, ponieważ wykonana jest z olejów roślinnych. Ale te czasy już dawno minęły, wiele marek margaryny jeszcze gorzej, niż masło. To dlatego, że nie zawierają kwasów tłuszczowych trans, które, jak wiadomo, mają negatywne konsekwencje dla zdrowia serca – są one związane ze zwiększonym ryzykiem choroby niedokrwiennej serca, a także cukrzycą typu 2.

Co robić: najlepszym rozwiązaniem jest, aby zastąpić margarynę i olej z pestek i orzechowymi oleje, takie jak olej słonecznikowy lub migdałów, które charakteryzują się wysoką zawartością białka i błonnika. Próchnica, oliwa z oliwek czy awokado, również może być dobrym substytutem margaryny i masła.

6. Paczkowany Soki6. Paczkowany Soki

Wiele “naturalnych” paczkowany soki pełne dodatków i sztucznych barwników. Ponadto, paczkowany soki owocowe są pobierane z ogromną ilością cukru, podczas gdy soki warzywne często zawierają zbyt dużo sodu dodał. Zwiększone spożycie cukru prowadzi do otyłości i zwiększenia ryzyka śmiertelności sercowo-naczyniowych, jak wysokie spożycie sodu wiąże się ze zwiększonym ryzykiem nadciśnienia tętniczego i stoke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *